МЕТОД ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ ПАМ’ЯТІ В СИСТЕМАХ ПОШУКУ КЛЮЧОВИХ СЛІВ У МОВНОМУ СИГНАЛІ - Биков, М. М.; Ковтун, В. В.; Конате, К. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено метод підвищення ефективності роботи структури асоціативної пам’яті для системи пошуку ключових слів в мовному сигналі на основі запропонованих принципів зберігання в окремих комірках асоціативної пам’яті тільки незбіжних частин еталонів та урахування потенційної здійсненності апріорно заданого розподілу ключових слів на класи в пам’яті еталонів. Надано математичне обґрунтування оптимального вибору асоціативної ознаки.