СИСТЕМА ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ РЕЖИМАМИ ПЛАВЛЕННЯ В ДУГОВИХ ПЕЧАХ ЗА КОМПЛЕКСНИМ КРИТЕРІЄМ ПРОДУКТИВНОСТІ - Лозинський, О. Ю.; Паранчук, Я. С.; Мороз, В. І.; Паранчук, Р. Я.; Андріяс, І. А.; Нечай, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано ієрархічну структуру системи оптимального керування режимами плавлення в дугових сталеплавильних печах за комплексним критерієм продуктивності та модель адаптації такого керування на основі системи нечіткого виводу.