МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ ОПТИМІЗАЦІЇ РОБОЧИХ РЕЖИМІВ РОЗГАЛУЖЕНИХ МЕРЕЖ ПРОТЯЖНИХ ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧІ - Сулейманов, В. М.; Кацадзе, Т. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичні моделі та методи оптимізації режиму напруги та реактивної потужності в мережі протяжних ліній електропередачі, які мають загальну вузлову точку. Запропоновані математичні моделі оптимізації, які враховують хвильові процеси в лініях електропередачі.