АЛГОРИТМІЗАЦІЯ ОПТИМІЗАЦІЙНИХ ЗАДАЧ КОМПЕНСАЦІЇ РЕАКТИВНОЇ ПОТУЖНОСТІ - Соломчак, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритми розв’язку типових оптимізаційних задач компенсації реактивної потужності з використанням методів покоординатного спуску та невизначених множників Лагранжа, як неперервних та дискретних задач нелінійного програмування.