Математичні моделі чутливості компаратора як елемента надлишкових порозрядних АЦП - Азаров, О. Д.; Захарченко, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонований новий метод підвищення швидкодії АЦП на основі надлишкових позиційних систем числення що базується на використанні схем порівняння зі змінною чутливістю. Зменшення чутливості компаратора на старших тактах аналого-цифрового перетворення дозволить суттєво збільшити його швидкодію і значно скоротити тривалість старших тактів. Отримані співвідношення, які дозволять визначити допустиме зменшення чутливості компаратора