ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ВИЗНАЧЕННЯ БОКОВОГО ТИСКУ В ПРОЦЕСІ ПРЕСУВАННЯ БЕТОННИХ СУМІШЕЙ - Бікс, Ю. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто методику і результати експериментальних досліджень впливу тривалості попереднього вібрування, та складу бетонної суміші на розподіл бокового тиску, що виникає в процесі пресування бетонного зразка. Досліджено вплив пластифікувальних добавок на характер розподілу бокового тиску по висоті, а також опір стисканню для різних складів з різною тривалістю попереднього вібрування. Встановлено, що найбільший опір стисканню чинять попередньовібровані суміші з низьким водоцементним співвідношенням.