ВИЗНАЧЕННЯ АКТИВНОГО ТИСКУ ҐРУНТУ НА ПІДПІРНУ СТІНКУ ЗА МЕТОДОМ ГРАНИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Моргун, А. С.; Балатюк, А. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено матеріали про визначення активного тиску ґрунту на огорожі, дано розрахунки з находження активного тиску ґрунту на підпірну стінку та визначено величину горизонтальних переміщень бокової поверхні підпірної стінки. Виконано порівняльний аналіз розрахунків з експериментальними дослідженнями І. В. Яропольського, розроблено методику визначення активного тиску ґрунту на огорожі.