СПРОЩЕННЯ РОЗРАХУНКІВ В ПРОЦЕСІ ТОНУВАННЯ ВИСОКОДЕТАЛІЗОВАНИХ ПОЛІГОНАЛЬНИХ ПОВЕРХОНЬ - Романюк, О. Н.; Обідник, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання спрощення розрахунків в процесі тонування високодеталізованних полігональних поверхонь за рахунок вилучення трудомісткої операції нормалізації. Введено критерій нормалізації, за яким адаптивно визначається доцільність виконання нормалізації для всіх точок полігону.