МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ РОБОТИ ОБМЕЖУВАЧІВ ПЕРЕНАПРУГ У МЕРЕЖАХ 6—10 КВ З ІЗОЛЬОВАНОЮ НЕЙТРАЛЛЮ - Сивокобиленко, В. Ф.; Лєбедєв, В. К.; Ковязін, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання обмеження перенапруг в мережі 6—10 кВ з використанням таких засобів як обмежувачі перенапруг і низьковольтні заземлення нейтралі. Встановлено, що найефективнішим є застосування обмежувачів перенапруг спільно із заземленням нейтралі через резистор, що дозволяє знизити перенапруги до 2,5Uф замість 4Uф без застосування зазначених засобів.