Зменшення неоднорідності ЕЕС з урахуванням параметричної чутливості - Карпов, Ю. О.; Лежнюк, П. Д.; Остра, Н. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано доцільність та ефективність компенсації негативного впливу неоднорідності ЕЕС з урахуванням параметричної чутливості, шляхом виявлення в ЕЕС найчутливіших місць, в яких зміна параметрів дала б змогу зменшити міру неоднорідності системи і таким чином наблизити її до однорідного стану