МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЧНОГО ГАЛЬМІВНОГО МОМЕНТУ ТРАМВАЯ З УРАХУВАННЯМ ЗОВНІШНІХ ВПЛИВІВ НА МАРШРУТІ - Шевчук, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Створено комп’ютерну модель системи визначення механічного гальмівного моменту з урахуванням компонентів зовнішніх взаємодій у середовищі Matlab Simulink, яка дозволяє швидко провести налагодження коефіцієнтів передачі системи на роботу з тяговими двигунами в генераторному режимі та механічних гальм, що мають різні параметри, і дослідити роботу системи в різних режимах.