ОПТИМАЛЬНЕ КЕРУВАННЯ НОРМАЛЬНИМИ РЕЖИМАМИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНИХ СИСТЕМ КРИТЕРІАЛЬНИМ МЕТОДОМ З ВИКОРИСТАННЯМ НЕЙРО-НЕЧІТКОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Лежнюк, П. Д.; Рубаненко, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод визначення планового значення втрат потужності (ПЗТВП) в електричних мережах ЕЕС, який полягає в уточнені коефіцієнтів при членах нормативної характеристики технічних втрат потужності критеріальним методом із застосуванням нейронечіткого моделювання. Вдосконалено дворівневий, двоконтурний адаптивний програмно-апаратний комплекс оптимального керування режимами ЕЕС, який на відміну від існуючих враховує ПЗТВП і технічний стан трансформаторів з РПН.