МЕТОД РОЗРАХУНКУ ЕЛЕКТРИЧНОГО ПОЛЯ В ЗОНІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ ПІДСТАНЦІЙ 220–750 КВ - Кутін, В. М.; Стискал, В. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод розрахунку екрануючої дії порталів підстанцій і опор повітряних ліній напругою 220–750 кВ, який ґрунтується на використанні методу еквівалентних зарядів змінної щільності. На відміну від існуючих, цей метод дозволяє врахувати реальні конструкції порталів і опор у розрахунках електричних полів в електроустановках надвисоких напруг.