РОЗРОБКА ПРОГРАМИ ОПТИМАЛЬНОГО ЗА ЧАСОМ КЕРУВАННЯ ДЛЯ БАШТОВОГО КРАНА - Макаревич, К. В.; Шамардіна, В. М.; Паліс, Ф.; Паліс, Ш. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропонована програма оптимального за часом керування робочими рухами баштового крана, що розроблена на основі команд додатку Optimization Toolbox ™ пакета Matlab™ для оптимізації нелінійних і лінійних систем.