ВЕКТОРНЕ БЕЗДАТЧИКОВЕ КЕРУВАННЯ МОМЕНТОМ АСИНХРОННОГО ДВИГУНА З ОРІЄНТАЦІЄЮ ЗА ВЕКТОРОМ ПОТОКОЗЧЕПЛЕННЯ СТАТОРА - Пересада, С. М.; Ковбаса, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
З використанням другого методу Ляпунова, синтезовано новий алгоритм бездатчикового векторного керування моментом асинхронного двигуна, який базується на концепції орієнтації за вектором потокозчеплення статора. Подано результати експериментального тестування.