Використання оперативного надлишку потужності конденсаторних установок промислових підприємств - Демов, О. Д.; Войнаровський, А. Ж.; Волоцький, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Показано доцільність використання надлишків реактивної потужності конденсаторних установок, що з’являються в деяких вузлах електричних мереж, для компенсації дефіциту потужності в інших вузлах. Такий захід сприяє зменшенню втрат електроенергії в мережах