УРАХУВАННЯ ВПЛИВУ ЗОВНІШНІХ ФАКТОРІВ У КОРОТКОСТРОКОВОМУ ПРОГНОЗУВАННІ ЕЛЕКТРИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ ЕНЕРГООБ’ЄДНАННЯ - Черненко, П. О.; Мартинюк, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Удосконалено ієрархічну багатофакторну математичну модель електричного навантаження для розв’язання задачі короткострокового прогнозування, пов’язаного з коректнішим урахуванням впливу астрономічних і метеорологічних факторів. Додатково досліджено питання щодо вибору оптимальної довжини передісторії для різних інтервалів року.