УТИЛІЗАЦІЯ СІРКОЛУЖНИХ ВІДХОДІВ ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ ЇХ ДЛЯ ЕКСТРАГУВАННЯ СІРКИ З БІДНИХ СІРЧАНИХ РУД - Мальований, М. С.; Ріпак, Н. С (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено процес екстрагування сірки із сірчаної руди сірколужним розчином – відпрацьованим розчином гідроксиду натрію після абсорбції ним сірководню із газової системи. Встановлені значення коефіцієнтів дифузії та розроблена принципова технологічна схема.