ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПЕРЕТВОРЮВАЧА КОНЦЕНТРАЦІЇ ГАЗУ НА ОСНОВІ ВОЛОКОННО-ОПТИЧНИХ СИСТЕМ - Яремчук, В. Ф.; Смішний, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано перетворювач концентрації газу на основі волоконно-оптичних систем, робота якого ґрунтується на принципі оптично-абсорбційного методу. За допомогою макет-установки перетворювача концентрації газу на основі волоконно-оптичних систем проведено експериментальні дослідження з визначення концентрації метану на довжині хвилі власного поглинання нм.