Моделювання фондового ринку із застосуванням теорії рефлексивності Дж. Сороса: особливості та перспективи - Квєтна, І. Р.; Квєтний, Р. Н. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджуються рефлексивні процеси на фондовому ринку. Розглядаються теоретичні і практичні передумови їх виникнення і протікання. В основу роботи покладені розробки засновника теорії рефлексивності, відомого вченого і фінансиста, Джорджа Сороса. Зокрема, аналізується створена ним концепція рефлексивного взаємозв’язку між очікуваннями учасників, реакцією ринку та змінами його котирувань, а також ілюструється рефлексивна модель, що інтерпретує цикли підйомів і спадів на ринках цінних паперів. Крім того, дане дослідження розкриває подальші можливості моделювання ринкових ситуацій і прогнозування ціни фондових активів, виходячи з теорії рефлексивності