ОЦІНЮВАННЯ ПОТОЧНОГО ЗАПАСУ СТАТИЧНОЇ СТІЙКОСТІ ЕНЕРГОСИСТЕМИ З ВИКОРИСТАННЯМ ОПЕРАТИВНОГО ПРОГНОЗУ ВУЗЛОВИХ НАВАНТАЖЕНЬ - Авраменко, В. М.; Черненко, П. О.; Юнєєва, Н. Т. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано методику моніторингу поточного запасу статичної стійкості з використанням синхронізованих вимірів фаз напруги у вузлах електричної мережі, яка базується на оперативних розрахунках поточних режимів ОЕС з використанням оперативного прогнозу вузлових навантажень. Методика дає можливість виконати візуалізацію траєкторії обважнення на інте-рвалі виконання оцінювання стану комплексу КОСМОС.