МЕТОД ФОРМУВАННЯ ФУКЦІОНАЛЬНИХ ТА АПАРАТУРНО-СХЕМНИХ ЛАНЦЮГІВ СИСТЕМ ВИРОБНИЦТВА ЕНЕРГОНОСІЇВ З ОРГАНІЧНИХ ВІДХОДІВ - Степанов, Д. В.; Ткаченко, С. Й. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
На основі аналізу інформації розроблено узагальнену функціональну схему системи виробництва енергоносіїв з органічних відходів. Запропоновано метод формування апаратурно-схемних ланцюгів системи, згідно з яким перелік основних та допоміжних функцій визначається, виходячи з потенційних зовнішніх зв’язків та рівня потужності системи. Оцінку ефективності варіантів пропонується проводити з урахуванням техногенних та економічних ризиків.