АКУМУЛЯТОРИ ХОЛОДУ З ВИКОРИСТАННЯМ ФАЗОВОГО ПЕРЕХОДУ - Пуховий, І. І.; Кривошеєв, М. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проведено огляд існуючих технологій з акумуляції холоду с фазовим перетворенням «вода—лід». Запропоновано схему з акумулятором холоду контактного типу: «вода—лід—повітря». Для будівель «пасивного» типу показано можливість використання сезонних акумуляторів холоду та описано практичних досвід створення об’єктів с сезонним акумулюванням тепла/холоду для невеликих будівель, без підсиленої теплоізоляції. Розглянуто особливості використання добових акумуляторів холоду на прикладі офісної будівлі.