ФОРМУВАННЯ ЗОВНІШНЬОГО ДЕРЖАВНОГО БОРГУ УКРАЇНИ ТА ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ ЙОГО РЕГУЛЮВАННЯ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Фурманець, К. Л. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проведено ретроспективний аналіз формування зовнішньоборгових зобов’язань України з часу набуття країною незалежності. Запропоновано системний підхід у визначенні етапів формування боргу, а також ендогенних та екзогенних факторів цього процесу. Окреслено основні етапи становлення фінансового механізму регулювання зовнішнього державного боргу України в умовах глобалізації.