БАГАТОРОЗРЯДНІ АЦП СЛІДКУВАЛЬНОГО ТИПУ З ВАГОВОЮ НАДЛИШКОВІСТЮ, ЩО САМОКАЛІБРУЮТЬСЯ - Азаров, О. Д.; Дудник, О. В.; Крупельницький, Л. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проаналізовано підходи щодо структурно-функціональної організації та проектування аналогової й цифрової частин багаторозрядних АЦП слідкувального типу з ваговою надлишковістю, що самока-лібруються. Запропоновано підхід щодо побудови ЦАП із ваговою надлишковістю на основі декількох ЦАП класичної двійкової системи числення. Оцінено характеристики макетного зразка багаторозря-дного АЦП слідкувального типу з ваговою надлишковістю, що самокалібрується. Доведено, що за-стосування самокалібрування в такому АЦП дає змогу забезпечити похибку перетворення пристрою на рівні одиниць молодших розрядів.