ОПТИМІЗАЦІЯ РУХУ НЕЗАВАНТАЖЕНОГО ЕЛЕКТРОМОБІЛЯ З ТЯГОВИМ ЕЛЕКТРОДВИГУНОМ ПОСТІЙНОГО СТРУМУ ПОСЛІДОВНОГО ЗБУДЖЕННЯ ПО ГОРИЗОНТАЛЬНОМУ ПРЯМОЛІНІЙНОМУ ВІДРІЗКУ ДОРОГИ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І.; Фолюшняк, О. Д.; Лобатюк, В. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Здійснено оптимізацію руху незавантаженого електромобіля з тяговим електродвигуном постій-ного струму послідовного збудження по горизонтальному прямолінійному відрізку дороги за критері-єм мінімуму витрат енергії акумуляторної батареї. Побудовано математичну модель для струму в колі: акумуляторна батарея—обмотка якоря тягового електричного двигуна постійного струму з послідовним збудженням, реалізація якої дозволяє мінімізувати витрати енергії акумуляторної бата-реї під час руху за будь-яким законом зміни швидкості руху електромобіля.