Метод автентифікації суб’єктів (об’єктів) взаємодії на основі рекурентних послідовностей - Яремчук, Ю. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано метод автентифікації суб’єктів (об’єктів) взаємодії на основі математичного апарату рекурентних Vk-послідовностей. Аналіз показав, що в цілому метод має приблизно такий самий рівень криптографічної стійкості та обчислювальної складності, як і відомі аналоги, але за певних умов метод забезпечує значне підвищення швидкості виконання процедури перевірки автентичності, а також підвищення стійкості всього процесу автентифікації. Існує також можливість перетворення методів автентифікації на основі Vk-послідовності в методи цифрового підписування.