Динамічна зміна коефіцієнтів соціалізації та персоналізації методу рою часток під час розв’язання задачі про розподіл економічного навантаження - Бендерук, Ю. А.; Гранік, М. О.; Месюра, В. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Проаналізовано переваги застосування методу рою часток під час розв’язання задачі про розподіл економічного навантаження. Запропоновано метод динамічної зміни коефіцієнтів персоналізації та соціалізації методу рою часток, який забезпечує кращі результати у порівнянні із класичним методом рою часток.