Модель ботнет-мереж - Савенко, О. С.; Лисенко, С. М.; Крищук, А. Ф. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано узагальнену модель функціонування ботнет-мережі. Запропоновано модель бота, що функціонує в межах ботнет-мережі. Отримані моделі враховують життєвий цикл ботнет-мережі та її властивості, що проявляються в процесі функціонування і дозволяють здійснювати пошук нових ботів на конкретних комп’ютерних системах.