До питання про керування струмом серії алюмінієвих електролізерів - Щербань, Г. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Наведено результати теоретичного дослідження керування струмом серії електролізерів, метою якого є зниження вартості устаткування кремнієво-перетворювальної підстанції (КПП), контролю технологічних параметрів алюмінієвих електролізерів і мінімізації впливу анодних ефектів на випрямлячі КПП. Обговорено нові технології керування струмом серії за допомогою інтелектуальних систем контролю технологічних параметрів, що дозволяють підвищити якість управління процесом.