Особливості функціонування гідроакустичного доплерівського лага в умовах швартування судна - Барась, С. Т. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізована структура доплерівського сигналу для випадку роботи лага в умовах мілини та насиченості водяного середовища бульбашками повітря, різноманітними неоднорідностями та частинками мулу. Показана можливість створення алгоритму роботи, який забезпечує надійне функціонування лага в режимі швартування та високоточне вимірювання абсолютної швидкості судна