Автоматизація попусків каскаду водосховищ річки Південний Буг - Крижановський, Є. М.; Полудненко, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Дістала подальший розвиток технологія автоматизації розрахунку попусків каскаду водосховищ річки Південний Буг шляхом формалізації алгоритму визначення попусків та його програмної реалізації з використанням сучасних ГІС-технологій та технологій баз даних. Продемонстровано функціональність розробленого теоретичного апарату та програмного забезпечення на прикладі розрахунку попусків каскаду водосховищ річки Південний Буг для забезпечення екологічного попуску в районі с. Олександрівка.