ПІДВИЩЕННЯ СТУПЕНЯ АДЕКВАТНОСТІ МОДЕЛІ ПРОЦЕСУ ЗАБУВАННЯ ЗНАНЬ - Мокін, Б. І.; Мокін, О. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Показано, що використання кривої забування Г. Еббінгауза як моделі забування знань задає лише математичне очікування стохастичного за своєю природою процесу забування, і підвищено ступінь адекватності цієї моделі шляхом переходу від кривої забування до смуги забування, класифікаційно розбитої на шість областей, кожна з яких характеризує різний рівень динаміки пам’яті у піддослідних.