РОЗРАХУНКОВА ОЦІНКА ПАРАМЕТРІВ U-ПОДІБНОГО ТРУБНОГО ВИПРОМІНЮВАЧА, ПРЕДСТАВЛЕНОГО УМОВНИМ (РОЗРАХУНКОВИМ) ПРЯМОКУТНИМ ДЖЕРЕЛОМ ПРОМЕНИСТОЇ ЕНЕРГІЇ - Яковлєва, О. В.; Павленко, А. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Для визначення поверхневої щільності теплового потоку в різних ділянках підлоги приміщення запропоновано представляти систему поверхонь випромінювальної труби і відбивача «темного» трубного U-подібного випромінювача у вигляді умовно-прямокутного джерела теплоти. Отримано формулу для оцінки розрахункової температури джерела з урахуванням геометричних і оптичних його характеристик. Проведено порівняльний аналіз розрахункових значень теплової потужності за запропонованою залежністю і формулою усереднювання.