ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ДЕРЖАВИ З ВІДКРИТОЮ ЕКОНОМІКОЮ: СУТНІСТЬ ТА ПРІОРИТЕТИ ЗМІЦНЕННЯ - Федорук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Досліджено еволюцію концепції економічної безпеки держави з відкритою економікою, узагальнено теоретичні підходи щодо визначення сутності та змісту економічної безпеки як полісистемної кате-горії, виділено основні теорії розвитку національної економічної безпеки, обґрунтовано необхідність зміцнення економічної безпеки держави в сучасних умовах.