ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ МОДЕЛЮВАННЯ БІПОЛЯРНИХ ТРАНЗИСТОРІВ ХВИЛЕВИМИ ЦИФРОВИМИ ФІЛЬТРАМИ - Ровінський, В. А.; Фуфалько, О. Ю.; Стрілецький, Ю. Й.; Євчук, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Використання цифрових хвилевих фільтрів для моделювання роботи біполярних транзисторів до останнього часу було утруднене через проблеми зі стійкістю таких схем, які пов’язані з малим вхідним діапазоном напруг біполярних транзисторів (0,6—0,7 В) для стандартних частот дискретизації робочих сигналів. В роботі застосована спрощена модель Гуммеля-Пуна для біполярного транзистора, яка дозволила розв’язати цю проблему. Запропонована ЦХФ-схема, яка дозволяє реалізувати цифрову модель біполярного транзистора.