ІГРОВИЙ ПІДХІД ДО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ЩОДО РОЗВИТКУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ - Дубовой, В. М.; Дерман, Г. Ю. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розроблено ігровий підхід до прийняття рішення щодо розвитку інформаційних систем (ІС). Представлено модель задачі прийняття рішень з урахуванням прогнозування методом багатофакторної регресії. Наведено приклад бази знань для прогнозування впливу розвитку ІС на стан середовища. Для оцінки рівня виконання функцій ІС використано мультиплікативний критерій, для оцінки рівня розвитку — адитивний. Наведено діаграму діяльності для розрахунку елементів платіжної матриці, що використовується для розв’язання гри методом динамічного програмування.