МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ ЕЛЕКТРОБУРА - Федорів, М. Й.; Николин, У. М.; Поточний, А. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Представлено математичну модель функціонування системи електропостачання (СЕП) електробура (ЕЛБ) в середовищі віртуального програмування Laboratory Virtual Instrumentation Engineering Workbench (LabVIEW). Отримана математична модель дозволяє моделювати режими роботи електротехнічного комплексу для електробуріння в залежності від глибини забою свердловини. Наведено методику створення такої математичної моделі, її основні особливості та можливості, які можна використати в практичних дослідженнях під час буріння електробурами на теренах Прикарпатського регіону.