УМОВИ ОПТИМАЛЬНОСТІ НОРМАЛЬНИХ РЕЖИМІВ ЕЛЕКТРИЧНИХ СИСТЕМ З ДОВГИМИ ЛІНІЯМИ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧІ - Лежнюк, П. Д.; Кулик, В. В.; Вишневський, С. Я. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Наведено результати досліджень з вдосконалення математичної моделі умов оптимальності нормальних режимів електричних систем, до складу яких входять довгі лінії електропередачі. Зазначені моделі використовуються для формування законів оптимального керування потоками потужності та напругою в електричних мережах. Адекватність запропонованого підходу підтверджено на підставі натурно-імітаційного моделювання нормальних режимів електричних ме-реж 110—750 кВ Південно-Західної електроенергетичної системи.