КОМПЛЕКСНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ НАФТОЗАБРУДНЕНИХ ТЕРИТОРІЙ НА ПРИКЛАДІ м. БОРИСЛАВА - Романюк, О. І.; Шевчик, Л. З. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Наведено результати проведення комплексного екологічного моніторингу території м. Борислава. Визначено середні, максимальні та мінімальні концентрації основних хімічних інгредієнтів та найпоширеніших забруднювальних речовин у криницях, річках, потічках та ґрунті. Вивчено перспективи вищих рослин для рекультивації нафтозабруднених ґрунтів. Найкращі результати щодо очистки ґрунтів від нафтового забруднення отримані із застосуванням рослин обліпихи крушиновидної (Hippophae rhamnoides L.).