МОДЕЛЮВАННЯ ПОШИРЕННЯ ЗАБРУДНЮВАЛЬНИХ РЕЧОВИН У ПОВІТРІ МІСТА З ВИКОРИСТАННЯМ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Мокін, В. Б.; Варчук, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Розглянуто відомі, найчастіше використовувані на практиці в Україні математичні моделі поширення забруднювальних речовин у повітрі міста від викидів як стаціонарних, так і рухомих джерел. Запропоновано комплекс методів та підходів для точнішого визначення необхідних для моделювання вхідних даних з використанням геоінформаційних технологій та методів просторового аналізу даних, що буде особливо ефективним за умов змінного рельєфу та малої кількості даних первинних спостережень.