ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСІВ У НЕНАВАНТАЖЕНОМУ СИЛОВОМУ АВТОТРАНСФОРМАТОРІ У РАЗІ ГЕОМАГНІТНИХ ЗБУРЕНЬ - Кирик, В. В.; Нагорний, Р. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Досліджено вплив геомагнітних індукційних струмів на режим роботи ненавантаженого силового автотрансформатора типу АОДЦТН–333000/750/330 кВ. На основі моделі, створеної в середовищі Matlab, встановлено залежності впливу значення поверхневої напруги на гармонічний склад струму неробочого ходу та споживання реактивної потужності автотрансформатора, яка виникає у разі геомагнітних збурень