МОДЕЛЮВАННЯ СТРУМУ В РЕАГУВАЛЬНОМУ ОРГАНІ ПРИСТРОЮ ЗАХИСТУ ВІД ОДНОФАЗНИХ ЗАМИКАНЬ НА ЗЕМЛЮ ОБМОТКИ СТАТОРА СИНХРОННОГО ГЕНЕРАТОРА, ЩО ПРАЦЮЄ В БЛОЦІ З ТРАНСФОРМАТОРОМ - Кутін, В. М.; Шпачук, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2013)
Запропоновано структурну схему пристрою захисту обмотки статора синхронного генератора, що працює в блоці з трансформатором, від однофазних замикань на землю. Побудовано математичну модель для визначення сигналів у реагувальному органі пристрою захисту і отримано відповідні залежності для різних типів синхронних генераторів.